l
BELGISCHE FABRICATIE
Fabrikant van verfrollen, borstels en kwasten in België Lokale productie van verfrollen, verfborstels en kwasten
BRUSHNROLL
Fabrikant van verfrollen, borstels en kwasten in België
BRUSHNROLL
Lokale productie van verfrollen, verfborstels en kwasten
Kwaliteit en duurzaamheid 
Ons merk spreekt voor zich

Bij Brushnroll kan elke professionele dealer of doe-het-zelf winkel zich snel, onbezorgd en betrouwbaar bevoorraden van alle verfborstels, verfrollen en toebehoren.

Omdat Brushnroll een groot deel van het assortiment zelf in België produceert, kunnen we de beste kwaliteit garanderen!

Europa Rollers

familiebedrijf sinds 1925
Ons 100-jarig bestaan in 2025

Ons 100-jarig bestaan in 2025

In 1925 stichten Lucien en René Dengremont de “Brosserie Dengremont Frères” op. Ze produceren speciale borstels voor de textielsector en voor huishoudelijk gebruik.

Vanaf 1952 wordt ook zoon Robert actief en verandert de naam tot “Dengremont Frères & Fils”. Het assortiment wordt uitgebreid met nog meer borstels voor textiel (spinnen, kammen, wassen, weven) borstels voor de zuivelindustrie, borstels voor bewapening en ook speciale borstels voor andere industrieën (brouwerij, bouw, metallurgie, sanitair, enz.).

Eind de jaren 60 verhevigt de textielcrisis en een noodzakelijke omschakeling vindt plaats door de overname van een fabrikant van borstels onder het merk "Sélection" in Verviers. Zoon Gérard komt in 1969 in het bedrijf.

Ons 100-jarig bestaan in 2025

In 1973 ontmoet de familie Dengremont op de Batibouw-beurs een Amerikaanse fabrikant van verfrollers en wordt de NV Europa Rollers opgericht. De producten vervolledigen mooi het assortiment voor schilders van NV Dengremont. Midden 1979 worden de twee bedrijven samengevoegd tot NV Europa Rollers Selection en zoon Philippe start voor het bedrijf.

Begin 1998 wordt het commerciële merk Brushnroll gelanceerd en kleurt het hele assortiment voor professionele schilders, industriële toepassingen en doe-het-zelf. In 2007 versterkt Brushnroll de positie in Frankrijk met de strategische acquisitie van TEVA. 

Begin 2022 neemt de familie Van Doorne het roer over. Met respect voor de geschiedenis van het mooie bedrijf wordt een fris nieuw logo gelanceerd!

Tevreden klanten

Laat het ons weten